Oy Forcit Ab osti Bergutbildarna Ab:n

Posted on marraskuu 5, 2014 by - Yleinen

Oy Forcit Ab

Viime vuonna 120 vuotta täyttänyt OY FORCIT AB on kehittynyt pohjoismaiden johtavaksi räjähdysaineiden valmistajaksi ja toimittajaksi. Yhtiö työllistää n. 300 henkeä Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa ja sen liikevaihto on n. 100 M€. Forcit-konserniin kuuluu myös Ruotsissa Forcit Sweden Ab ja Consulting liiketoiminta-alueella Suomessa johtava räjäytysalan konsultointi- ja koulutusyhtiö Oy Finnrock Ab sekä sen sisar Räjäytyskonsultit Oy ja Norjassa Bergcon AS.

BergUtbildarna Ab

BergUtbildarna Ab on tarjonnut laadukasta poraus- ja räjäytystöiden koulutusta vuodesta 2004. Yhtiö on alallaan Ruotsin johtava ja suurin 6 MSEK liikevaihdolla. Yritys työllistää tällä hetkellä 5 henkeä. Yhtiö jatkaa toimintaansa normaalisti itsenäisenä Forcit-konsernin tytäryhtiönä entisellä toiminimellään, johdollaan ja henkilökunnallaan. Yhtiön omisti aiemmin Michael Hermansson ja hän jatkaa yrityksen toimitusjohtajana.

Liiketoimintajärjestelyn vaikutukset

Liiketoimintajärjestelyt toteutettiin Vaxhomissa 3.10.2014 allekirjoitetussa kaupassa ja yhtiö siirtyi Forcitin omistukseen 1.11.2014. Forcit-konserni vahvistaa kaupalla strategiansa mukaisesti jo merkittäväksi kehittynyttä konsultoinnin liiketoiminta-aluettaan jota kehitetään pohjoismaiden johtavaksi infra- ja talonrakennusteollisuuden yhteistyökumppaniksi. Konsernin konsultointiliiketoiminta kasvaa kaupan myötä 7 M€ tasolle ja sitä kehitetään edelleen konsernin strategian mukaisesti.

Kaikilla konsernin konsultointiyrityksillä on erittäin kokenut, koulutettu ja ammattitaitoinen henkilökunta. Yritysten yhdistyminen samaan konserniin synnyttää etua ja kilpailukykyä kiristyvässä kilpailutilanteessa kaikkien yritysten nykyisille ja uusille asiakkaille. Kaikkien yhtiöiden valmiudet tarjota itsenäisesti palveluja asiakkailleen tulevaisuuden korkean vaatimustason mukaisesti paranevat. Konsernin valmiudet tarjota myös louhintatöiden valvontapalveluja sekä muita louhinta- ja räjäytysteknisiä asiantuntijapalveluja vahvistuvat entisestään.

Muutos ei vaikuta yritysten olemassa oleviin sopimuksiin tai asiakassuhteisiin. Kaupan kohteena olevien yritysten koko henkilökunta siirtyy Forcit-konserniin vanhoina työntekijöinä ja yritysten johto jatkaa ennallaan.

Lisätiedot

Oy Forcit Ab
Jari Honkanen
+358 10 832 1303
etunimi.sukunimi@finnrock.fi
http://www.finnrock.fi

Oy Forcit Ab
Ulf Sjöblom
+358 207 440 400
etunimi.sukunimi@forcit.fi
http://www.forcit.fi/sv

BergUtbildarna Ab
Michael Hermansson
+46 8 54 060 060
http://www.bergutbildarna.se