Forcit osti Räjäytyskonsultit Oy:n koko osakekannan

Posted on maaliskuu 5, 2014 by - Yleinen

Oy Forcit Ab on ostanut Räjäytyskonsultit Oy:n koko osakekannan

Oy FORCIT Ab

Viime vuonna 120 vuotta täyttänyt Oy FORCIT Ab on pohjoismaiden johtava räjähdysaineiden valmistaja ja toimittaja. Yhtiö työllistää n. 300 henkeä Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa ja sen liikevaihto on n. 90 M€. Forcit-konserniin kuului jo aiemmin Suomen johtava räjäytysalan konsultointiyhtiö Oy Finnrock Ab.

Räjäytyskonsultit Oy

Räjäytyskonsultit Oy on toiminut louhinta- ja maanrakennustöiden konsultoinnissa vuodesta 1989. Yhtiö on alallaan Suomen kolmanneksi suurin 1,15 M€ liikevaihdolla. Yritys työllistää 10 henkeä.

Yhtiö jatkaa toimintaansa normaalisti itsenäisenä Forcit-konsernin tytäryhtiönä entisellä toiminimellään. Yhtiön omistivat Antero Määttä ja Tomi Lindström ja he molemmat jatkavat yrityksen palveluksessa.


Forcit-konserniin kuuluva Oy Finnrock Ab on ostanut Varsinais-Suomenn Räjäytyskonsultut Oy:n koko osakekannan

Oy Finnrock Ab

Forcit-konserniin kuuluva Oy Finnrock Ab on Suomen ensimmäinen ja edelleen johtava räjäytysalan konsultointiyritys. Yrityksen toimialaan kuuluu nykyään myös muiden maanrakennustöiden ja kaivosteollisuuden ympäristövaikutuksiin liittyvät konsultointipalvelut. Yhtiön liikevaihto on 4 M€ ja se työllistää 30 henkeä Helsingissä ja Vihtavuorella.

Varsinais-Suomen Räjäytyskonsultit Oy

Varsinais-Suomen Räjäytyskonsultit Oy on vuodesta 2009 toiminut louhinta- ja maanrakennustöiden konsultoinnissa Varsinais-Suomen alueella, jossa se on kasvanut nopeasti alallaan merkittäväksi toimijaksi. Yrityksen liikevaihto on 0,25 M€ ja se työllistää kolme henkeä.

Yrityksen liiketoiminta sulautetaan vuoden 2014 aikana Finnrock:iin, jossa se muodostaa Varsinais-Suomea palvelevan alueosaston. Yhtiön omistivat Antero Määttä, Toni Aalto sekä Esa Salo, joista Aalto ja Salo jatkavat työskentelyään syntyvän yrityksen palveluksessa entisiä toimenkuviaan vastaavissa tehtävissä.
Määttä jatkaa uuden sisaryhtiön Räjäytyskonsultit Oy:n johtotehtävissä.

Liiketoimintajärjestelyn vaikutukset

Liiketoimintajärjestelyt toteutettiin Hangossa 28.2. allekirjoitetussa kaupassa. Forcit-konserni vahvistaa kaupalla strategiansa mukaisesti jo merkittäväksi kehittynyttä konsultoinnin liiketoiminta-aluettaan ja asemaansa alan johtavana infra- ja talonrakennusteollisuuden yhteistyökumppanina Suomessa. Konsernin konsultointiliiketoiminta kasvaa kaupan myötä 5 M€ ylittävälle tasolle.

Kaikilla konsulttiyrityksillä on kokenut ja ammattitaitoinen henkilökunta sekä runsas ja monipuolinen mittauskalusto. Yritysten yhdistyminen samaan konserniin synnyttää etua ja kilpailukykyä kiristyvässä kilpailutilanteessa kaikkien yritysten nykyisille ja uusille asiakkaille. Kaikkien yhtiöiden valmiuksien tarjota itsenäisesti palveluja asiakkailleen tulevaisuuden korkean vaatimustason mukaisesti uskotaan parantuvan.
Konsernin valmiudet tarjota myös louhintatöiden valvontapalveluja sekä muita louhinta- ja räjäytysteknisiä asiantuntijapalveluja vahvistuvat entisestään.

Muutos ei vaikuta yritysten olemassa oleviin sopimuksiin tai asiakassuhteisiin. Kaupan kohteena olevien yritysten koko henkilökunta siirtyy Forcit-konserniin vanhoina työntekijöinä ja yritysten johto jatkaa ennallaan.

Lisätiedot:

Oy Forcit Ab
Ulf Sjöblom
0207 440 400
etunimi.sukunimi@forcit.fi
www.forcit.fi

Oy Finnrock Ab
Jari Honkanen
010 832 1303
etunimi.sukunimi@finnrock.fi
www.finnrock.fi

Räjäytyskonsultit Oy
Antero Määttä
0400 603 145
etunimi.sukunimi@rajaytyskonsultit.fi
www.rajaytyskonsultit.fi

Varsinais-Suomen Räjäytyskonsultit Oy
Toni Aalto
044 355 4779
etunimi.sukunimi@vsrajaytyskonsultit.fi
www.vsrajaytyskonsultit.fi